Att bidra på bästa sätt… Alltid!

image

 

Hur tar du dig ann uppgifter. Är det med halvintresse, lite svalt eller är du all in? För att det ska funka för alla inblandade så krävs det mer än ett halv-intresse. Det krävs engagemang, lust, nyfikenhet och framförallt en positiv inställning! Det krävs lust till samarbete och en vilja att göra något som är gott och bra… Inte alltid för dig själv utan för andra. Jag har mött många av dessa härliga människor som lyfter, och inte bara det, utan dom som lyfter även dom andra i laget eller teamet. Så finns det annan grupp som jag tänkte fundera kring ikväll… Energislukarna, dom är som svarta hål, slukar allt och lämnar bara tystnad efter sig. Ett gapande tomrum som man bara stirrar ned i och inte alls vet hur man ska fylla, eller om man ens har någon ork kvar att ta tag i det. Dessa människor påverkar inte bara i det lilla. Dom kan få en hel grupp att vrida och vända på sig, känna sig okomfortabla och illa till mods. Dessa människor gör sig ofta större på andras bekostnad. Då man inte själv kan lysa klart så trycker man ned någon annan för att må lite bättre eller få lysa, om så bara ett ögonblick. Har du mött dessa människor? Jag tänker att det är klart du har! Både den ena och den andra sorten. Och det är svårt att förhålla sig till den senare. Jag har upptäckt med åren att dom skrämmer mig. Jag får klump i magen. Jag blir inte rädd på det sättet att jag drar mig undan men dom svarta hålen är inte stabila.

Hur möter vi dessa människor som har den här inverkan på dig, mig eller kanske på fler? Det är inte helt enkelt. Jag har nästan gett upp om att kunna förändra då förändring kräver en vilja till att förändras från den andre och i allafall en gnutta självinsikt. Jag önskar du kunde ge ett svar. Hur gör du? Vad säger du? Hur behandlar du energislukaren, den gränslöse. Den som inte är villiga att ta till sig feed-back, eller kanske oförmögna att ta till sig återkoppling. Det är stora frågor både i den nära relationen bland vänner eller familj och till arbetsrelaterade uppdrag och befattningar. Min egen reflektion är att detta beteende kommer med osäkerhet och en gnutta bitterhet. Jag kan så klart vara ute och cykla men min känsla är den. Jag har inga svar på mina frågor, jag bara funderar och reflekterar…

Men för din egen skull: think positive!!!! Livet är kort och vem orkar vara bitter och om det nu är så: ta tag i problemet/en! Se det som en investering till ett rikare, roligare, energifyllt liv med så många fler möjligheter som det ger. Ett öppet sinne och en vaken blick möter så mycket mer av livets goda än den inkrökta, negativa, avundsjuka.

Öppna dina sinnen, bli fri! Då kommer möjligheterna visa sig, människors uppskattning möta dig och ljuset kommer nå längre in i din egen själ och spegla sig i dina ögon. Jag kan nästan lova att det hjälper! Visa nyfikenhet, le ofta, var snäll! Enkla saker som kräver noll kvalifikationer, noll utbildning och inga välputsade CV´s.

Lite tankar en varm junikväll, imorgon är det nationaldag och det är verkligen en annan dag!

Bless & Pöss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s