Sliding doors…

image

 
Är det åldern, är det jobbet, är det cirkusen vi, jag, du lever? Jag är förvirrad måste jag erkänna. Jag kan jag ju bara utgå från mig själv och med åren kommer funderingarna, så är det bara. Vem är jag i det stora hela, vem är min vän, har jag en fiende, hur identifierar jag honom eller henne? Wow, det är stora frågor. Vad ska jag bli när jag är stor och tiden rinner ut…Timglaset har plötsligt mer på botten än på toppen och någonstans där i sandens ständiga flöde ska svaren finnas!

Du minns den om du har sett den: Sliding Doors. En underbart annorlunda film för sin tid. Där valen speglar två verkligheter. Om jag gör si så händer detta om jag gör så hamnar jag där… Har du reflekterat över ditt liv ur det perspektivet?

Så många val, så många möjligheter, så mycket ångest, just för att valen är så många… Min mamma dog för för 3 år sedan. Jag har funderat mycket på om jag hade kunnat rädda henne. Skulle min närvaro gett henne ett par år till? Jag bodde i USA när hon dog. Vi hade inte en särskilt nära relation, då jag växte upp med pappa. Kunde jag, om jag valt annat kunnat ge henne ett längre liv? Sliding doors… Val vi gör och vi får aldrig veta om alternativet gett ett annat resultat. Frustrerande och sorgligt. Jobbigt helt enkelt. Och min  mamma är bara ett av alla val, alternativ, livsöden, svek, förluster som vi, du, jag upplevt. Och så många vi är som lever med detta OM… OM jag gjort si eller OM jag gjort så… OM jag sagt eller låtit osagt… OM… Detta ödesmättade ord!! Är det åldern som sagt eller handlar det om personlighet? Är det grubblaren i mig, eller…?

Vad gör vi av livet? Jag har så mycket jag önskar jag gjort annorlunda, egentligen inte mycket jag önskar ogjort. Det är en styrka i mitt liv. Att ta konsekvenser av sitt handlande, stå för det som händer och gå vidare. Det är så jag är uppfostrad, iallafall när det gäller gåvidarebiten… Det andra handlar mer om learning-by-doing. Man lär så länge man lever. Livet här är inte evigt. Punkt. Hur tar vi vara på det? Vad tar vi ansvar för? Vad är viktigt, på riktigt? Bortom smileys, selfies, prälfies, what-ever-elfies…

Livet. Lusten. Leendet. Längtan. Allt som kan omslutas av det goda, det är viktigt! Och där ryms mer än vad vi kan ana, där kan vi lämna allt det som blivit fel, misslyckat, där ryms sorg och saknad, ilska och frustration, vi som känner oss lite miss-fits…       Allt omsluts till sist av kärlek. Det blir min tröst. I himlen får vi ses igen. Där finns inga sliding doors, där finns bara du och jag, tid, i oändlighet, och allt är bra…

Bless och Pöss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s