Stoltaste mamman i världen!

Jag vet att jag är partisk men oj vad stolt jag är. Jag är uppblåst och jag sträcker på mig. Det är en underbar känsla att vara stolt över någon, och i detta fallet det bästa av allt: över dottern! 9 månader av förberedelse har det varit, det har varit up and downs, slit och släp, osämja och bästa vänner och så allt som ryms däremellan. Och så var det dags ikväll. Mamma Mia som musikal med Matilda i huvudrollen. Som sagt jag är partisk men hon har det i sig. Jag är övertygad om det, och jag hoppas att hon snart kan se det själv. I rörelsen, i mimiken, i dansen, i rösten. Där blir hon det hon är skapad till att vara. Där är hon i sitt rätta element och det är njutbart, underbart och samtidigt så nervöst så jag nästan svimmar!

Jag har lovat mig själv att hjälpa till att nära hennes drömmar. Båda döttrarnas drömmar. Jag har lovat att aldrig bli föräldern som slår undan den vildaste fantasin och avfärdar den med en fnysning eller en utläggning om att det är bättre att bli veterinär eller kanske lärare…

Vilken var din dröm? När dog den? Eller var du modig, driven och nitisk så att du faktiskt lever den i detta nu? I så fall vill jag gratulera… Jag undrar vad jag skulle ha blivit om någon bejakat mina drömmar. Hade jag fortfarande varit präst eller vilken väg hade jag valt. Det blir lite ”sliding doors” över det och svaret kan jag bara fantisera om. Om man vågar.

Men åter till drömmen. Vi människor har otroliga förmågor och talanger men det krävs när man är yngre att en vuxen vågar ha samma dröm som den unga människan och tro att den drömmen kan bli sann! Som vågar säga Go for it! Prova dina vingar, jag finns kvar och hjälper dig att putsa fjäderdräkten  om du blir tilltufsad på vägen.

Ikväll levde hon sin dröm! Ikväll nådde lyckan ända in i ögonen och dom glittrade. Ikväll var hon stjärnan och hon var det väl förunnad. Imorgon är en ny dag med nationella prov i matte och verkligheten slår till med brutal kraft. Men att få lysa så för ett ögonblick kan göra en livstids skillnad. Det får jag aldrig glömma som förälder. Att mitt i jobbig tonårstid få det som vi egentligen söker hela livet: att bli sedda och bekräftade.

Ikväll var en kväll jag kommer bära med mig. Kanske inte mest för Dancing Queen eller Money Money Money utan för glittret i blicken, den genuina glädjen. Känslan av att hon funnit sin gåva.

Min dröm idag blir att jag kan kunna hjälpa mina flickor att komma en bit närmare sina drömmars mål. Ja det drömmer jag om. Att finnas där, ställa upp och ge energi. Vilken är din dröm idag? Densamma som när du var yngre? Fundera en stund, det är inte så dumt att då och då stanna upp och sätta ord på den innersta längtan. Då kanske vi också får uppleva glädjen som sprider sig i kroppen och når ögonen i form av ett glittrande och alldeles ”fab” leende….

 

Bless… Och tack Matilda och resten av ensemblen som ikväll visade att det går om man vill… och har en dröm….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s