Att inte vara vilsen…

Det är sjukt så många val vi gör dagligen. Inte nog med det vi tänker helt galet mycket… Du ska få gissa hur många tankar… Ja gissa på du… Jag vet inte ens om du är i närheten… Jag gissade iallafall fel när jag fick frågan. Vi tänker, lyssna noga nu, 65000 tankar per dag!!! 65000 jäkla tankar som far runt i huvudet… Dagligen… Inte konstigt att det känns som om jag får en härdsmälta då och då. Det deppiga i det hela är att det bara är 5 % som är NYA tankar… Resten är ältande ältande och åter ältande. Ganska deppigt egentligen om vi tänker efter. MEN jag tror vi kan bättre. Jag tror på oss och jag tror vi kan öka den siffran. Vi har ju val eller hur? Vårt val att bryta nya tankebanor eller stanna kvar i det invanda och det som ofta snor energi istället för att tillföra. Vad väljer du? Sätt mål! Gör något omotiverat! Något utanför den där förbaskade boxen som vi ofta pratar om.

Eller tvärt om: gör något hemskt oväntat I boxen. Det skulle nog chocka de flesta. LOL, ja det ska jag börja göra i än mer utsträckning. Det ger glädje, du ger energi och om inte annat så blir folk förvånade och det är kul.

Om vi var mer modiga så tror jag också vi skulle vara mindre vilsna. Tänk om vi både våga säga mer NEJ men också mer JA, då av hjärtat. Att vi våga sätta våra egna gränser och inte efter vad andra kanske tycker. Men för det krävs mod! Det krävs kraft! Det krävs en god självkänsla! För utan allt det så stannar vi liksom kvar. Kvar i invanda mönster, invanda sociala sammanhang som vi egentligen inte trivs i och på arbeten som inte ger oss ett dugg.

Vad ger dig mening? På allvar!!! Stanna upp och våga svara! Inte bara som du tror att det förväntas att du svarar utan från ditt djupaste inre. Du behöver ju inte säga det högt, så ingen hör och kan döma. Men svara inom dig. Är du på den plats du vill vara, umgås du med de männskor du vill umgås med, har du rätt arbete, trivs du med din partner, älskar du din lediga tid för att du fyller den med meningsfulla saker..? Och så vidare och så vidare…

65000 tankar om dagen, 5 % nytt… Jag är nöjd när jag tänker mina 65000 tankar per dag och 50 % är nytt 🙂 Varje dag: en ny dag med nya möjligheter.

Ikväll ska det bli tacoafton och fredagsmys och vän med barn på besök. Inte dumt alls. Gissar vi kommer tjöta på som vanligt, inget nytt under solen… Men sällskapet är njutbart och det är fredag, just idag räcker det långt och jag är inte vilsen… PÖSS PÖSS

Var rädd om dig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s