Är livet en fest?

Usch vad det är svårt ibland! På riktigt! Det är ensamt, det är mörkt och det är jäkligt slitigt. Men vem ger upp? Vem har ens tid att bara lägga sig ned för att kapitulera…? Vad händer med oss när vi ser oss själva i spegeln och fasaden börjar krackelera, när sprickorna inte längre går att dölja med den senaste foundation eller då restylanesprutan blivit vardag och jag inte längre känner igen min egen bild? Så klart händer något. Jag möter många trasiga människor, sargade av livet. Fulla av erfarenheter många helst varit utan. Jag själv är trasig. Ibland hänger inte kroppen och själen ihop och jag går sönder. Det hände i söndags. Så nu haltar jag omkring med en trasig rygg och en sorgsen uppsyn… Allt hänger ihop, det blir bara mer och mer tydligt för mig. Om inte själen mår bra och jag inte lyssnar ja då pajar kroppen och lyssnar jag inte på min kropps signaler så drar sig själen liksom undan för att skydda det som skyddas kan.

Är livet en fest? Ja på ett sätt är livet en fest. Det är iallafall en gåva som vi har ett ansvar att förvalta. Ett liv att vårda och värna så gott vårt förstånd kan. Men precis som en fest så kan det balla ur, vara tråkigt, vara krystat, det kan vara både fasad och vilda djupa diskussioner. Härligt eller hur? Bara vi är närvarande och tar ansvar. Att vi vågar möta både drömmar och demoner med allt vad det innebär.

Jag vill vara hel. Jag vill vara lycklig. Jag vill trivas och möta positiva människor. Det ger bra vibrationer och god energi. Livet är liksom för kort för något annat. Och vem har råd att slösa dessa dagar. Med tid menar jag! Den är kort och därför väldigt värdefull och vi får den inte igen. En ganska brutal sanning.

Snart är det jul. Jag jobbar och gör nog det bäst… Barnen får fira med sina tre f: far, farmor och farfar. Troligtvis ramlar det in ett par kusiner också vilket värmer ett moders hjärta, för barnen är glada. Då är livet en fest även om jag inte är med och delar. Deras glädje blir min glädje…

Ensamt och slitigt och hemskt mörkt… Men där i mörkret lyser ett ljus och mörkret ska aldrig besegra det ljuset, för ljuset lyser i mörkret….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s