Snöiga söndag!

image

Redan när flingorna är mindre än synbara så kryper glädjetjutet ut ur henne: ”IIIIIiiiiiiii det snöar!!!!!!!”

Gör det, säger jag, och kisar för att se. Jo, hon har rätt, små mikroskopiska små flingor fladdrar förvirrat i vinden…

Varje år samma sak, och varje år jag får nåden att vara med så ler jag med hela mitt väsen. En 15-årings barnsliga förtjusning och absoluta kärlek för snö tar sig uttryck i helt obeskrivlig glädje. Det är helt underbart. Och bättre blir det: snöfallet blir bara ymnigare och med det också glädjen. Den här kvällen i november faller nästan 3 meter snö enligt alla barnen och det byggs både snökojor och gubbar i alla dess former.

Vart tar den oförställda förtjusningen vägen? I vilken ålder springer vi ifrån den och hur sjutton kan vi hitta den igen?

Jag har bestämt mig för att vara positiv, glad, hjälpsam och snäll. Och så här mitt i livet också bestämt mig för att visa när jag är glad. Jag vill också kunna skrika av lycka över små snöflingor, jag älskar också snö. Jag vill vara tokig nog, eller snarare människa nog, att uttrycka känslor genom kroppsspråk och och höga öronskärande IIIIIiiiiiiii!

Det snöade hela natten, hela morgonen och här sitter jag i Barsebäck med sommardäck och snöflingor stora som handflator. Men det gör inget för frukosten är super och sällskapet underhållande. Alla lika barnsliga, snögubben har fallit samman men vad gör väl det… Vi hälsar kung Bore, hoppas du stannar länge… Eller iallfall till och med juldagen. Det är allas vår önskan. Glad att du är här! Mer snö åt folket!!!

Pöss….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s