En helt vanlig dag…

En helt vanlig dag. Ja det är väl så vi mer eller mindre vaknar upp varje morgon. Vi kan ha våra planer och schemalagda möten men det är väldigt få av oss som vaknar upp på morgonen och tänker: Idag är nog min sista på jorden… En svår och overklig tanke. Jag tror till och med att det kan vara så att den är för svår att tänka.

Jag tycker vår tid är svår! Det händer så mycket som änns overkligt just nu. Runt om oss finns människor som verkligen inte är riktigt kloka! Människor som gör sig själva till domare och bödlar. Helt bissart. Tänk att vi mitt ibland oss har bekanta eller kanske till och med vänner som bränner ner planerade boenden för flyktingar, att vi ibland oss har människor som kan tänka sig att döda för att slippa. Slippa möta olikhet och tillgångar, möte med nytänkande och mångkulturellt, människor som helst vill sitta i den svenska ”idyllen” med sill och nubbe, alla lika bleka i nyllet. Om vi fortsätter så kommer det gå åt skogen med Sverige! Vi blir ett navelskådande inavlat land med stängda gränser och trångsynthet. Vem vill bo i ett sådant land? I veckan ruskades många av oss om långt in i själen… En svärdman går in på en skola i Trollhättan och har bestämt sig för att döda ett antal människor med avvikande ursprung/hudfärg. Helt sjukt! Helt fruktansvärt! Han har utsett sig själv till både domare och bödel. Han förändrar livet för många människor genom att svepa sin lie. Några skonas andra huggs brutalt ned, till och med till döds… Sverige blir stumt för ett ögonblick. Tiden fryser och vi förstår inte riktigt vad som hänt. Jag är tacksam för att hjälten lyfts fram. Att fokus hamnar där och inte lika mycket på bödeln. Det kan föda ännu mer våld och hat. Hjäten är Lavin Eskandar. Idag kl 14.00 hedas han och offret Ahmed Hassan över hela landet med en tyst minut. Jag tänker att den minuten också blir en stund av bön för dom som lämnats kvar. För dom vars liv aldrig mer blir vad det var. En domare och en bödel kom och tvingade på dom en framtid som ingen hade kunnat ana eller förutspå. Ett liv UTAN sin son, bror, kusin, pojkvän, vän…

En helt vanlig dag blir en kolsvart dag. Så blir det ofta när döden kommer och än mer när idioter tar saken i egna händer.

I Romarbrevets 12 kapitel vers 21 står det:”Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda”

Låt oss fokusera på de goda hjältarna som finns runt omkring oss, inte på idioterna som vill göra vår verklighet till en mörk plats där ingen varken vill, eller orkar vara.

Ta hand om dig och de dina idag… Var snäll!

 Lavin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s