Jag är stark!

Jag har tränat hela mitt liv. Som 3-åring tog jag mig för första gången ned för backen uppe i Sälen helt själv. Absolut inte självvalt utan för att detta var enligt min far den bästa metoden att lära ett litet barn att åka skidor nedför. Han är förlåten.. jag älskar slalom! I Köping fanns (vet inte om den fortfarande finns kvar) Teknikbacken. En liten jordhög där man installerat en lift. I Köping fanns faktiskt vid den tiden en slalomklubb. Jag Ullis och Anneli var verkligen hängivna! Roliga minnen. Sen blev det fotboll, pingis och som vuxen olika typer av gym.

Det låter ju som om jag vore en atlet MEN så är det inte. Jag har ett annat syfte med min träning. Målet har aldrig varit deffade muskler eller snygga biceps. Målet är att må bra, på ett holistiskt sätt. Kroppen är skapt för rörelse! Kroppen njuter av att använda musklerna. Vi mår bra av att svettas, få upp pulsen och andas snabbare. Då frigörs vårt eget måbrahormon: endorin. Vi blir gladare, öppnare, mer positiva och mer effektiva om vi får igång endorfinet. Helt utan andra tillskott. Kroppen är fantastisk eller hur. Det handlar inte om att kasta sig in på ett gym och göra saker som du kanske egentligen inte gillar utan det handlar om att göra saker som du upplever som lustfyllt. Kan vara en rask promand en klar höstdag eller så enkelt att ta trappan istället för hissen. Allt är bättre än inget!

Nu är jag i Los Angels. Här är det minst sagt fitness-Mekka. Utbudet är enormt, trenderna de senaste och varianterna oändliga. Så klart ska jag träna när jag är här! Marcus går på L.A Fitness så det får det bli.

L.A fitness

89% luftfuktighet, 33 grader ute och svettigt inne. Här inne blir inte bara lite varm, härinne rinner svetten. Inte bara från pannan, utan från armar, ben, rygg. Jag känner mig stark. Och det är därför jag tränar: för att bli stark! För att klara av vardagen, jobbet, livet… Ja då måste jag vara stark. Jag måste ha den extra energin som gör att jag står stadigt även om det är orkanvindar som blåser. Jag måste vara stark så att jag kan behålla lugnet, klarsyntheten, skärpan. Jag måste vara stark så att jag när jag är ledig kan vara en bra mamma som orkar vara aktiv med tjejerna. Jag måste vara stark i mitt arbete när världen ibland rasat samman för den jag möter. Jag hade aldrig orkat allt detta utan min träning…

Jag är stark. Inte så mycket i muskelmassa men på insidan.

Det blir L.A Fitness idag också, med mannen. Men först ska jag till ett av mina favoritställen: Santa Monica….

Pöss på dig

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s