Ny dag med så många möjligheter!

Idag blev en bra dag! Efter en genomusel natt så hade jag väl inga större förhoppningar om lördagen… MEN så underbart att ha fel! Mot Petrianläggningen och I.N.T.R.O-möte… En samling mycket engagerade människor som på ett eller annat sätt vill göra skillnad för den som är mer eller mindre nyanländ till vårt land. Kan vara i form av en språk-vän, skänka kläder eller annat man behöver, det kan handla om fysisk aktivitet eller kanske gemenskap i alla åldrar. Och vi blev många… i alla åldrar. Killgänget med utländsk bakgrund som säkert skrämmer slag på folket på stan som vill vara behjälpliga bland äldre, eller barnfamiljen som vill skapa gemenskap för en nyanländ familj, eller förskoleläraren som på sitt sätt genom pedagogik vill ge barn en chans. När jag är där så svämmar hjärtat över… Av ömhet, värme, sorg och glädje. Allt på en gång. Jag lyssnar och minglar runt, diskar, fixar kaffe och låter pratet gå av sig självt. Ett fantastiskt sätt att mötas! Gränslöst på riktigt. Flera som kom var muslimer. Inga problem att komma till svenska kyrkan. Det säger också mycket tycker jag, kanske mest om mina egna fördomar.

Mitt i allt vimmel dyker Anna musiker och Erika präst upp. Ska ha dop i snäckan inne i S:t Petri och världarna blandas. I en salig blandning vill jag tillägga.

Tänk att jag vaknade upp i morse trött och gansak sur efter en bedrövlig natt och så har dagen så många möjligheter. Det gäller dig också. Du är ju liksom medskapare av din egen verklighet. Kan du inte påverka allt så lovar jag att du kan påverka något. Kanske  handlar det mest om se möjligheterna istället för alla hinder vi ständigt måste parera… Vad tror du?

En dag full av möjligheter. Egentligen 86 400 sekunder vi får att förvalta. MINDBLOWING!!! Vilken gåva om någon…

Idag gav sig solen till känna och gav mig hopp, en gata av guld rakt mot mig..

Pöss på dig…

Helsingborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s